verslag Grand Prix Indische Buurt 2 februari

Vandaag het jaarlijkse Grand Prix toernooi van de Indische Buurt.
Wie zou er dit jaar kampioen worden? Er stond veel op het spel met een grote opkomst.
76 kinderen vulden de Batjanzaal, verdeeld over 9 groepen van A tot en met I.

In groep I was Harvey van der Noordt de sterkste en Yulina van onze Schaakschool pakte daar een mooie zevende plek. Maar Harvey was niet te verslaan. Hij won vijf potjes, werd eerste en ging met een prachtige beker naar huis.
In groep H pakte Bryce van de Schaakschool Indische buurt een prachtige derde plaats met 6 punten maar Fabio was het allerbeste. Hij won 6 van de 7 partijen en daarmee overtuigend de eerste plaats.
Groep G was een prooi voor de nieuweling Bartu. Die kenden we nog niet maar nu natuurlijk wel want hij won met 5,5 punt uit 7, maar liefst 1,5 punt los van de achtervolging de eerste plaats in deze groep. Van de Schaakschool werd Ruben netjes vierde. Hij ging met een Darth Vader poppetje naar huis.
In groep F was het alweer de Schaakschool die won. Ditmaal in de persoon van Koen-Yan met een half punt voorsprong op Malah die ook al van de Schaakschool komt.

In groep E won Emilia de eerste plaats. Zij was overgelukkig met de prachtige beker. Meedoen met een Grand Prix is altijd heel slim want de prijzen zijn extra mooi.
In groep D pakte Aran de eerste plek die hij al eerder had gewonnen en vandaag was hij weer heel sterk. Taco van onze schaakschool werd in deze groep 5e. Dat heeft hij wel eens beter gedaan maar je kunt niet altijd de eerste plaats winnen.
Dan in groep C werd Lars eerste Lars met een half punt voorsprong op Oscar Koppenens.
In groep A probeerden Akshaj en Leon, twee van onze Kampioenen, dit weer te behalen, maar Philippe stak daar een stokje voor. Hij was duidelijk de sterkste vandaag.

Altijd goed te weten: Alle kinderen kunnen nog een jaar trainen. Kom naar de schaakschool. Wij geven uitstekende lessen en we hopen nog steeds dat een keer iemand van de Schaakschool zelf Kampioen van de Indische Buurt wordt. Misschien in 2021 ?

Vandaag waren de groepswinnaars Philippe Krylov, Kayen Chardon, Lars Mulder, Aran Slieker , Emilia Lubbers, Koen−Yan Koh, Bartu Karayel, Fabio Pellegrini en Harvey van der Noordt.
Alle prijswinnaars en deelnemers gefeliciteerd !

En tot slot iedereen heel erg bedankt om deze heerlijke schaakdag mogelijk te maken.

Jullie zijn volgende maand op 1 maart allemaal weer van harte welkom bij het volgende ‘gewone’ Chessleague toernooi. Graag tot dan!