Vandaag was het een vrij kleine ChessLeague met 33 kinderen in 5 groepen want we hadden concurrentie van twee andere schaaktoernooien elders in Amsterdam. De voorrondes voor het scholenkampioenschap werden namelijk gespeeld.

In alle gevallen blijven we met de Stichting Schaakschool Indische buurt doorgaan met Chessleague toernooien spelen.
Het is belangrijk aandacht te geven aan kinderen en hun vaardigheden te ontwikkelen. Zij hebben de toekomst in handen en wij kunnen door hun uit te dagen hun mogelijkheden vergroten.
Schaken is een heel goede manier om dat te doen, want er komt heel veel bij kijken.
Tactiek, samenwerken, vooruitdenken en nog veel meer.

In de Batjanzaal doen we heel veel activiteiten de hele week, naast schaken ook maatschappelijke en creatieve activiteiten, vakantiekampen en nog veel meer.
Zo heeft iedereen de mogelijkheid zich te ontwikkelen.

Het toernooi verliep heel spannend, want er stonden mooie prijzen op het spel.

In groep E was er een felle strijd tussen Parker en Ayana met precies evenveel punten en weerstandspunten. Hij had nèt een wat lagere toernooi prestatie rating zodat Ayana haar eerste grote prijs won.
Weerstandspunten geven de sterkte van de tegenstanders aan, dus hoe beter de tegenstanders hebben gescoord hoe hoger je weerstandspunten.
In groep D was Luka de sterkste met achter hem op het podium Brayden en David.
Jonathan won in groep C maar liefst 6 van zijn 7 partijen, dus dat gaat zeker een vervolg krijgen bij één van de komende toernooien.
In groep B, de op één na hoogste groep eindigden Olav, Jean, Ivan en Bas op een gedeelde eerste plek met 4 punten van de zeven. Maar Olaf had veel meer weerstand punten dan de rest dus hij werd daar terecht eerste voor Jean en Ivan.
In groep A hadden we een aantal hele sterke maar ook hele nonchalante spelers. De grote winnaar van het toernooi die uiteindelijk al zijn partijen wisten winnen stond niettemin regelmatig in een lastige situatie. Dat komt gewoon omdat Kavin niet goed oplette maar uiteindelijk toch steeds de wedstrijd besliste met zijn schaakkwaliteit. De nummer 3 André was ook een sloddervos, die ook meestal zijn stellingen wist te repareren. De enige ècht precieze speler in deze groep was Emma die handig gebruik maakte van al die kleine foutjes die de tegenstander sterker make. Ze scoorde een prachtig tpr van 802 punten als toernooiresultaat en werd uiteindelijk tweede.

De groepswinnaars deze maand: Kavin Shah, Olav Zult, Jonathan Higgins, Luka van Vollenhoven en Ayana van Wijk. Iedereen heel erg gefeliciteerd.

Zo is het weer een heel mooie chessleague geworden.
Graag weer tot de volgende keer op 5 april !

Chessleague maart www.chessleague.nl/uitslagen/maart-2020
Chessleague in de Batjanzaal https://batjanzaal.nl/…/k…/schaken-voor-kinderen/chessleague