Vandaag was het een heel bijzondere Chess League.
Hij was niet zo groot omdat we natuurlijk te maken hebben met het coronavirus, maar toch was een groep kinderen enthousiast aan het schaken.
Groep A was met name heel erg sterk. Uiteindelijk won outsider Marnik Woldhuis voor Thomas en de grote favoriet Isafara die derde werd.
In groep B werd Lars Mulder de eindoverwinnaar voor Duncan en Boyd.
Groep C was het bij het afsluiten superspannend. Er eindigden vier spelers op de eerste plaats. Winnaar was Emilia Lubbers en de grote pechvogel werd Samuel die net buiten de prijzen viel.
Thera en Daksh mochten nog wel een mooie beker afhalen.
In de D groep pakte de jarige job dat was David Rabinovich een mooie tweede plaats. Kolja Kutzewski pakte de derde plek vlak voor zijn broer Jakob.
De grote verrassing in deze groep was groepswinnaar William Roolvink. Hij won al zijn partijen en speelt eigenlijk nog helemaal niet zo heel lang schaak. Pas een paar maanden. Hij is lid van chess.com en heeft daar zelfs een eigen club opgericht die inmiddels 400 leden heeft.
Als je ook lid wilt worden. Kijk op de website www.chess.will. De club heet Chess.
William doet daar van alles, Blitz, gewone partijen en rapid. Dat is echt de manier om een hele sterke schaker te worden want hij heeft inmiddels zo’n 1000 partijen gespeeld. En van veel spelen word je heel erg sterk. Dat blijkt maar. Hij was echt de grote verrassing van het toernooi en heeft met overmacht zelfs groep D gewonnen.
Altijd een verrassing, elk chessleague toernooi weer.
Volgende keer op 18 oktober weer een nieuwe kans.
Bedankt allemaal, alle docenten, vrijwilligers en iedereen die heeft meegeholpen.