Direct na een mooie zomer het eerste chessleague schaaktoernooi in de Batjanzaal. Weer een heel gezellige en succesvolle schaakmiddag en een goed begin van het nieuwe jaar.

De “Chess League” toernooien zijn al jarenlang voor iedereen toegankelijk en maken de schaaksport bekend in Amsterdam en daarbuiten.
Kinderen komen van ver buiten de Indische buurt. Heel fijn dat de chessleague zo bekend zijn geworden. 10 toernooien per jaar is best wel bijzonder.

Goed te vermelden is nieuwkomer Jean Arnoult van de schaakvereniging De Volewijckers in groep E.
De eerste keer dat iemand van De Volewijckers een eerste prijs bij ons weggesleepte.
Het talent Imre Uitermark in Groep D gaan we nog vaak terugzien.
Mick Stalenhoef won groep C met 5 winstpartijen en 2 verlies tegen behoorlijk sterke tegenstanders.
In groep B stond Andrija een half punt voor op werd gewonnen door Andrija Hij stond een half punt voor op favoriet Ibrahim Benjaddi. Uiteindelijk maakte hij een tactische remise met de koploper uit groep A en wist zijn groep te winnen.
Tja als je heel sterk bent dan willen mensen wel een tactische remise tegen jou aannemen. Bij schaken komt van alles kijken. En vooral blijven uitkijken. Concentreren, vooruitdenken en samenwerken. En dus ook een stukje tactiek.
Het is goed om jezelf altijd te blijven uitdagen. En dat was heel fijn weer te mogen ervaren.

Natuurlijk iedereen van harte gefeliciteerd met de behaalde resultaten. De eerste groepswinnaars van het schooljaar: Akshaj Katpatal, Andrija Zdravkovic, Mick Stalenhoef, Imre Uitermark en Jean Arnoult. En ook voor alle andere prijswinnaars en overige spelers onze gelukwensen.
En graag weer tot de volgende keer !

Uitslagen september http://chessleague.nl/uitslagen/september-2019
Chessleague https://batjanzaal.nl/…/ki…/schaken-voor-kinderen/chessleague