Vandaag kwam Rob van Veelen langs in de Batjanzaal met een groepje buurtbewoners die hij vandaag rondleidt door de Indische buurt.
Heel fijn iedereen welkom te mogen heten.

Een wijk is nooit af is de ervaring van Rob van Veelen die jarenlang in de Amsterdamse Indische Buurt werkte. Hij zag de Indische buurt veranderen van ‘de slechtste wijk van Amsterdam’ tot een buurt vol actieve bewoners en levendige communities. Nu loopt het helaas weer terug door afgenomen aandacht voor deze wijk.
Door de gezamenlijke inzet geldt de Indische Buurt nog steeds als een geslaagd voorbeeld van wijkverbetering. Lokaal bestuur heeft zich samen met woningbouwverenigingen, politie, maatschappelijke instellingen en ongelofelijk veel bewonersinitiatieven (op gebied van beheer buurthuizen, talentontwikkeling kinderen, armoedebestrijding, gezonde voeding, etc.) jarenlang ingezet om de leefbaarheid en woonplezier in de wijk te vergroten. Met succes.
Belangrijk voor de continuïteit is een lokaal bestuur dat dicht bij de mensen staat, heel benaderbaar is en over budget en bevoegdheden beschikt.

Rob voelt zich thuis in de wijk en kent veel mensen en bijzondere plekken. Heel fijn dat hij deze kennis van de Indische buurt en bij de Buurttour deelt. Zo kan iedereen het Flevopark, de Javastraat en andere pareltjes van de buurt op een heel andere manier ontdekken.

Een heel mooi initiatief en leuk dat jullie langskwamen !

Buurtgids www.buurtgids.nl
Buurtwijs www.buurtwijs.nl/cont…/een-wijk-vraagt-om-blijvend-onderhoud
Rob van Veelen https://schravendeelr.wordpress.com/…/interview-met-rob-van…