CHESS LEAGUE IN DE BATJANZAAL

Op deze zonnige zondag was er weer een Chess League vol met schaakpret in de Batjanzaal!
Vanmiddag was het spannend tot de laatste seconde.
In groep B werden leuke en verrassende potjes gespeeld, die ervoor zorgden dat iedereen op het puntje van zijn stoel zat. Uzay ging er met de winst vandoor, doordat Ahmet en Artem in een boeiende partij remise speelden, en daarmee eindigden op plaatsen 2 en 3.
In groep A werden wedstrijden gespeeld op hoog niveau. Er werd volop gebruik gemaakt van motieven als penningen, aftrekaanvallen en mooie combinaties.
De schaakpartij van de dag was tussen Yicheng en Alex in ronde 6, beiden op dat moment nog ongeslagen en dus kansrijk voor de eindoverwinning.
Alex kwam in de opening een pion voor, maar Yicheng had actievere stukken. Na een afruil ging de partij over in een complex toreneindspel.
Daar wist Yicheng zijn pion terug te winnen, maar nu hadden de stukken van Alex meer activiteit. Daarmee wist hij pionnen te winnen en zelfs te promoveren, met nog maar tien seconden op de klok. Met nog maar vier seconden over zette hij schaakmat.
Met deze winst veroverde Alex de eerste plaats in de sterkste groep, op de voet gevolgd door Yicheng.
Verder viel Emma ook in de prijzen als beste meisje van de dag.
Tussen het schaken door werd er veel buiten gespeeld en gevoetbald op deze prachtige dag.
Verder iets voor de agenda, de laatste Chess League van dit seizoen is op zondag 9 juni. Die wil je uiteraard niet missen!
Aanmelden kan via deze link: https://shorturl.at/hMOR3