BOEKENCLUB BATJANZAAL

Acteur-regisseur Bart Oomen interviewde schrijver Asis Aynan vanavond over zijn succesvolle essayboek Eén erwt maakt nog geen snert in de Batjanzaal.

Asis Aynan geeft aan dat het beeld van Marokko beperkt is met stereotypen zoals de Mocro Mafia en buikdanseressen.

In het kristalheldere en persoonlijke essay “Eén erwt maakt nog geen snert” legt Asis Aynan een groot aantal misverstanden bloot en ontkracht hij de vaak onjuiste aannames en
vooroordelen die hieraan ten grondslag liggen.

Zijn nieuwste boek ‘Eén erwt maakt nog geen snert’ is een verhelderend en persoonlijk essay waarin Asis Aynan een groot aantal van die misverstanden bloot legt en hij vaak onjuiste aannames en vooroordelen ontkracht.

Wie verhuist weet dat er altijd iets zoek raakt. Een migrant, die de allergrootste verhuizing onderneemt, verliest nog veel meer. Zo ook de Riffijnen uit Marokko, die vanaf het einde van de jaren vijftig naar Nederland emigreerden. In de loop der jaren zijn er tal van misverstanden rond deze groep ontstaan over hun nationaliteit, hun geschiedenis, hun migratie en hun leven.

Asis Aynan komt voor zijn mening op, ook als niet iedereen het er mee eens is.

Als essayschrijver geeft hij zijn inzichten door.

Een heel mooi initiatief van hem is de Berberbibliotheek. Dit multimediale project heeft Asis samen met vertaalster Hester Tollenaar opgezet en verschijnt bij uitgeverij Jurgen Maas.

De Berberbibliotheek bestaat uit een tiental nog niet in het Nederlands verschenen klassiekers van auteurs met een Berberachtergrond, zoals Mohammed Khaïr-Eddine, Tahar Djaout, Taos Amrouche, Kateb Yacine en Mohammed Choukri.

Column Asis Aynan https://hvana.nl/lees/36294/de-klas-van-asis-het-schaakhuis?fbclid=IwAR1Tkft10-O_-G0JM2AelJykx7Y9btZrrF0b3ximyCi7qEX-wYo64le_11Q

Artikel boek ‘Eén erwt maakt nog geen snert’ https://www.parool.nl/amsterdam/asis-aynan-waarom-denken-nederlanders-dat-snert-nederlands-is~bb6d76e2

Asis Aynan https://asisaynan.nl

Berberbibliotheek https://asisaynan.nl/berberbibliotheek

Berberbibliotheek op Facebook https://m.facebook.com/Berberbibliotheek-Auteurspagina-Asis-Aynan-186514441429556/?_rdr

Boekpresenatie https://batjanzaal.nl/agenda/categorieen/boekenclub