GRAND PRIX IN DE BATJANZAAL

De underdog wint in de eerste Grand-Prix van 2024!
Zondag 28 januari was het weer zover, de eerste Grand-Prix van het nieuwe jaar georganiseerd door Schaakschool Indische Buurt in de Batjanzaal. Met een grote opkomst van 74 kinderen, van beginnende tot ervaren schakers, werd er een middag lang in zeven rondes geconcentreerd geschaakt. De vele potjes van de dag waren moeilijk te voorspellen, ze namen af en toe gekke wendingen. Wat het voor de spelers leuk en spannend hield.
Tussen de potjes door deden de kinderen buiten spelletjes. Het was namelijk lekker weer, ideaal voor een potje voetbal. Dus dat was een fijne afwisseling naast het intensieve schaken.
In de zaal werd er professioneel gespeeld, hoewel het voor sommige kinderen hun eerste toernooi was. Daardoor hoefden de tafelleiders weinig te bemiddelen en verliepen de rondes soepel, dus onze dank aan de schakers!
In groep 1 was Bregje de grote verassing. Ze speelde kalm, nuchter én met het oog op de klok en dat betaalde zich uit. Uiteindelijk bleef ze zelfs ongeslagen en ging ze met 6 punten er met de winst vandoor. Dat alles terwijl ze op papier de underdog was, knap gedaan dus!
Ook in de andere groepen schaakten veel deelnemers verassend goed, met mooie vondsten. Zo werd er in groep 8 al vakkundig mat gezet met enkel een koning en een toren en wist in groep 3 Keerthi in de laatste ronde te winnen van Tako, die tot dan toe al zijn potjes had gewonnen. Aan het einde van de middag konden er 27 bekers worden uitgereikt.
Het drukbezochte toernooi was niet mogelijk geweest zonder de hulp van alle vrijwilligers.
Winnaars:
Groep 1: Bregje Roebers
2: Yi Cheng Wang
3: Tako van der Duin
4: Yoeri Scholte
5: Viggo Nelissen
6: Viaan Baxi
7: Koen de Hoop
8: Mitchell Cheung
9: Colin Alunan
Je kunt je aanmelden voor 18 februari via link. https://forms.gle/koMz6ZTssbjesa7P9.
Hopelijk zien we jullie dan weer!