dag 1 Mustapha’s meivakantiekamp

Eindelijk is het weer zover: het mei vakantiekamp is begonnen.
Allereerst gingen we met de kinderen naar het Flevopark waar ze zich heerlijk hebben uitgeleefd.
Eigenlijk wilden ze niet meer terug, maar er stond nog meer op het programma.
’s Middags kwamen Mirjam en Rianne namelijk langs met de workshop ‘Andere Koek’.
Mirjam en Rianne hebben lievelingsgerechten en recepten van kinderen verzameld in Het Andere Koek Boek. Hierin vertellen kinderen die uit hun geboorteland gevlucht zijn en nu in Nederland wonen over hun lievelingsgerechten en -traktaties. Het is een familiekookboek met een verrassende en kleurrijke verzameling recepten, van Afghaanse dumplings tot Afrikaanse kokosbolletjes en van Iraakse worstebroodjes tot baklava uit Libanon.
Vandaag hebben we een koekje uit het boek gemaakt. Verder ook een verhaal met eten maar dan met ingrediënten zoals wortels, pitten, erwten en vermicelli. Van alles.
De kinderen hebben ook een eigen placemat gemaakt waarop ze hun eigen lievelingsgerecht hebben getekend.
Plus hebben ze stop motion animaties gemaakt met de iPad.
De kinderen hebben allemaal met zelf gemaakte koekjes en een placemat meegekregen die zij getekend hebben met hun lievelingsrecept met verhaaltje.
Met de fotofunctie van de telefoon kunnen ze dan de animatiefilmpjes terug zien die ze gemaakt hebben. Als ze willen kunnen ze altijd nog wat andere koek boek kopen kun je gewoon overal kopen online ook maar ook in de boekwinkel bol.com bijvoorbeeld het makkelijkste voor de meeste mensen en daar staat het recept wat hebben gemaakt en nog veel meer hebben ook filmpjes gekeken die een boek staan
Mirjam Marks is documentairemaker en gespecialiseerd in jeugddocumentaires.
Rianne van Duin knutselde als klein kind al hele werelden van papier in elkaar. Na haar afstuderen aan de Design Academy Eindhoven heeft ze zich gespecialiseerd in pop-up design en paper engineering.
 
Het was echt weer een heel geslaagde en creatieve dag.
Natuurlijk heel erg bedankt alle vrijwilligers en natuurlijk het Eye Filmmuseum.