CHESS LEAGUE IN DE BATJANZAAL

Afgelopen zondag was het weer zo ver: een dag vol schaakplezier bij de chessleague in de Batjanzaal!
In groep C werden leuke en originele potjes gespeeld. Zo eindigde de wedstrijd tussen Mats en Alex plotseling in remise, na een onverwacht pat. Ook zagen we mooie manieren waarop de kinderen elkaar wisten mat te zetten. Uiteindelijk was de remise tegen Alex het enige halve punt dat Mats verloor, waardoor hij met 6,5 punten de groep won!
In groep B zagen we potjes met mooie motieven. Er werd volop gebruik gemaakt van penningen, vorken en aftrekaanvallen. Toch zagen we dat sommige bekende trucjes ook hier nog werkten. Zo zette Mira twee keer razendsnel mat met het herdersmatje. De kopgroep lag heel dicht bij elkaar, maar uiteindelijk ging Kento er met 6,5 punten vandoor met de overwinning.
In groep A was elke ronde spannend en belangrijk, omdat de spelers erg aan elkaar gewaagd waren. Het was dan ook leuk om te zien hoe goed de kinderen zich konden concentreren. Extra spannend was ronde 7, een echte finale waarin de prijzen werden verdeeld. Robert ging er uiteindelijk met de eerste prijs vandoor, op de voet gevolgd door de rest van zijn groep.
Het was naast het vele schaken ook een gezellige dag, waar met de tosti’s van Mustapha en fris maar prima lenteweer ook lekker gegeten en buiten gespeeld kon worden.
De volgende Chess League is op zondag 12 mei, dus houd die datum vrij in de agenda!